Banan w musli i migdałach

0 (0 ocen)

  • 10 min

zdrowa przekąska , śniadanie bez dodatku zbędnych cukrów.

  • 10 min

Składniki:

  • migdały
    banan
    musli ( najlepiej takie które nie zawiera cukru )
    olej kokosowy (zdrowsza wersja) lub zwykły
    jedno białko jajka

Banan w musli i migdałach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. w moździerzu ucieramy musli z migdałami
    następnie dodajemy na patelnie odrobinę oleju (zostawiamy żeby się rozgrzał)
    oddzielamy żółto od białka ( możemy to zrobić za pomocą butelki tka jak na obrazku )
    następnie obtaczamy banana w białku i w naszej panierce z musli i migdałów
    kładziemy na patelnie smażymy krótko tak aby musli się nie przypaliło ok 30 s z każdej strony )
    + ja dodałam na patelnie żółtko jaka wszytko przybrałam konfiturą ze śliwki

Porady

banana możesz przekroić na pół będzie go łatwiej obracać na patelni , możesz także użyć całego jajka nie dzieląc go na białko i żółtko

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy