Banan pod kołderką

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bardzo szybki deserek z banana. Troszkę kaloryczny, ale to nie ważne :) Czasem można sobie pozwolić. Polecam!

  • 10 min

Składniki:

  • 1 duży banan
    4 łyżki bitej śmietany z 1 łyżką cukru pudru
    1 łyżka płynnego miodu
    garść rodzynek
    garść orzechów włoskich

Banan pod kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Odkrojenie końców banana 1. Obydwa końce banana odkroić.
  • Przepołowienie banana 2. Przeciąć go razem ze skórką na dwie równe połówki.
  • Wysmarowanie bitej śmietany na banany 3. Położyć na talerzyku skórką do dołu. Na połówki bananów wyłożyć bitą śmietanę.
  • Udekorowanie bakaliami i miodem 4. na to trochę rodzynek i obranych orzechów włoskich. Całość polać miodem. Najlepiej spożyć od razu, zanim banan zacznie ciemnieć. Smacznego ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy