Babka ajerkoniakowa

  • wyświetlono: 139 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszna, niezwykle aromatyczna i prosta w przygotowaniu babka.

  • 10 porcje

Składniki

5 jaj
150 gram cukru pudru
120 gram mąki pszennej
120 gram mąki ziemniaczanej
2 opakowania cukru wanilinowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka oleju
1 szklanka likieru ajerkoniakowego
masło i bułka tarta do formy

Sposób przygotowania przepisu:

Babka ajerkoniakowa

  • 1. Jajka ubić z cukrami na puszystą masę. Stale ucierając wlewać powoli olej i ajerkoniak. Obie mąki połączyć z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Dokładnie wymieszać. Foremkę do babki wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Ciasto przelać do formy i piec godzinę w 180 st. C.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

WielkanocbabkaAJERKONIAK

Komentarze

Podobne przepisy

Ajerkoniakowa delicja

Dodane przez: Kasia2201

Ajerkoniakowa delicja

Ciasto nie tylko do neidzielnej...

babka piaskowa

Dodane przez: rena123

Babka piaskowa

Najłatwiejsza babka piaskowa na...

Przekrojona babka

Dodane przez: kamilab

Babka

Jest smaczna,pulchna i długo świeża.Szybka...

babka

Dodane przez: kuchenny chillout

babka

stary sprawdzony przepis, ciasto...

tort

Dodane przez: Natalia Ch 1987

Szybki tort ajerkoniakowo - Czekoladowy

szybko zrobiony oraz szybko znikł

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE