Babeczkowy zawrót głowy

0 (0 ocen)

  • 35 min

Konkurs na dekorację nadzianych babeczek skłonił mnie do ich zakupu i wypróbowania. Okazało się, że faktycznie robi się je bardzo szybko, ładnie rosną , pięknie pachną i są bardzo smaczne. Oto efekty

  • 35 min

Składniki:

  • * 1 opakowanie Nadzianych Babeczek Delecta z budyniem czekoladowym
    * 1 opakowanie kremu do ciast smak śmietankowy Delecta
    * 400 ml mleka (do kemu i babeczek)
    * 100 ml oleju (do babeczek)
    * 2 jajka (do babeczek)
    * 2 kostki gorzkiej czekolady
    * kiwi

Babeczkowy zawrót głowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki z budyniem 1. Według instrukcji na opakowaniu pieczemy Babeczki Nadziane z budyniem czekoladowym.
  • 2. W czasie, gdy babeczki pieką się w piekarniku, przygotowujemy śmietankowy krem do ciast.
  • gotowe 3. Babeczki wyciągamy z pieca, odstawiamy do ostygnięcia.
  • babeczka 4. Krem nakładamy do wyciskarki do kremów i dekorujemy babeczki tworząc spiralę. Następnie dekorujemy kiwi - plasterkiem albo drobnymi kawałkami i na koniec posypujemy startą gorzką czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy