Konkurs na dekorację nadzianych babeczek skłonił mnie do ich zakupu i wypróbowania. Okazało się, że faktycznie robi się je bardzo szybko, ładnie rosną , pięknie pachną i są bardzo smaczne. Oto efekty
35 min
Składniki:
* 1 opakowanie Nadzianych Babeczek Delecta z budyniem czekoladowym
* 1 opakowanie kremu do ciast smak śmietankowy Delecta
* 400 ml mleka (do kemu i babeczek)
* 100 ml oleju (do babeczek)
* 2 jajka (do babeczek)
* 2 kostki gorzkiej czekolady
* kiwi
Babeczkowy zawrót głowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Według instrukcji na opakowaniu pieczemy Babeczki Nadziane z budyniem czekoladowym.
2.W czasie, gdy babeczki pieką się w piekarniku, przygotowujemy śmietankowy krem do ciast.
3.Babeczki wyciągamy z pieca, odstawiamy do ostygnięcia.
4.Krem nakładamy do wyciskarki do kremów i dekorujemy babeczki tworząc spiralę. Następnie dekorujemy kiwi - plasterkiem albo drobnymi kawałkami i na koniec posypujemy startą gorzką czekoladą.
Komentarze