Babeczki makowe z jabłkiem i masłem orzechowym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wilgotne orzechowo makowe babeczki nie tylko na święta.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g masy makowej
    150 g masła orzechowego
    4 jajka
    1 jabłko
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2-3 łyżki miodu

Babeczki makowe z jabłkiem i masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce.
    Masło orzechowe miksujemy z jajkami, następnie dodajemy masę makową, proszek do pieczenia, starte jabłko, miód i wszystko dokładnie miksujemy.
    Masę przelewamy do formy na babeczki wyłożonych papilotkami (ja użyłam większych, jedna babeczka jak dwie/trzy standardowe) i pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach.

Komentarze

Podobne przepisy