Arbuzowa galaretka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Arbuz kolorystycznie i smakowo komponuje się z pyszną czekoladą i pistacjami

  • 30 min

Składniki:

  • 1 i 1/4 miąższu arbuza, 15 g żelatyny, łyżka likieru migdałowego, 5 dkg startej mlecznej czekolady, 4 łyżki posiekanych pistacji

Arbuzowa galaretka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody. Miąższ arbuza dokładnie oczyścić z pestek. Wyłożyć na sitko, łyżką odcisnąć 6oo ml musu arbuzowego. Żelatynę odcisnąć, rozpuścić w likierze migdałowym na małym ogniu. Dodać do musu arbuzowego i dokładnie wymieszać. Mus wlać do średniej wielkości tortownicy, wstawić na 4 godziny do lodówki, aż masa stężeje. Galaretkę pokroić w kostkę, podawać posypaną pistacjami i startą czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy