Amarantusowe słodkości

0 (0 ocen)

słodkie i zarazem zdrowe przekąski dla dzieci i nie tylko

Składniki:

  • 100 g mlecznej czekolady
    2 łyżki miodu
    50 g masła
    ok. 30 g amarantusa ekspandowanego

    1/2 szklanki mleka
    1 łyżeczka kakao
    bakalie (dałam mieszankę studencką)

Amarantusowe słodkości - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-221ok2f 1. 50g czekolady roztopić z masłem i miodem. Garść bakalii pokroić na drobne kawałki. Do masy czekoladowej dodać amarantusa ekspandowanego i bakalie, dokładnie wymieszać i rozłożyć w wyłożonej folią foremce. Wyrównać i na wierzch położyć pozostałe bakalie.
  • image-1n8atym 2. Pozostała czekoladę rozpuścić z mlekiem i kakao. Chwilę gotować, by masa zgęstniała i taką gęstniejącą masę wylać na bakalie.
  • image-0pmuncy 3. Po wystygnięciu najlepiej wsadzić na noc do zamrażarnia. Rano wyciągnąć i pokroić na małe kawałki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy