Zupa jesienna

0 (0 ocen)

  • 20 min

Dodatek czosnku sprawia, że zupa dobrze rozgrzewa. Pozostałe warzywa dają zupę lekką, zdrową i smaczną.

  • 20 min

Składniki:

  • 2-3 skrzydełka z kurczaka
    mały brokuł
    1 marchewka
    1 pietruszka
    mały por
    1-2 ziemniaki
    kawałek białej kapusty(25 dag)
    2 łyżki posiekanej natki selera
    5-6 ząbków czosnku
    mały pęczek posiekanej natki pietruszki
    2-3 listki laurowe
    parę ziaren ziela angielskiego
    przyprawa uniwersalna
    sól, pieprz do smaku

Zupa jesienna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka zalać 2 litrami wody i gotować około 20 minut z listkami laurowymi i zielem. Warzywa umyć, obrać, pokroić. Do gotującego się mięsa dodać marchew, pietruszkę, kapustę i por. Po paru minutach dodać ziemniaki, seler, czosnek i brokuł. Gotować 15 minut, przyprawić i na końcu dodać natkę pietruszki. Smakuje również ze śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy