Zielone pesto do zapiekanek

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zdrowe i smaczne pesto.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Świeża bazylia 1 pęczek
    Świeża natka pietruszki 1 pęczek
    Orzechy włoski posiekane 5 łyżek
    Czosnek 3 ząbki
    Oliwa z oliwek 1/3 szklanki
    Sól do smaku

Zielone pesto do zapiekanek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z bazylii, natki pietruszki odciąć grubsze gałązki. Włożyć do wysokiego naczynia, dodać orzechy, czosnek, wlać oliwę i całość dobrze zmiksować. Posolić do smaku i podawać do zapiekanek, kanapek lub na ciepło z makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy