Zapiekanka naleśnikowa ze szpinakiem i kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Zapiekanka jest pożywna i możemy dodać do niej to co najbardziej lubimy.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Ciasto na naleśniki: mleko, jajko, mąka, dwie łyżki oleju, szczypta proszku do pieczenia, łyżeczka cukru, łyżeczka soli. Potrzebujemy 6 grubszych nalesnikow.
    Farsz: jedna podwójna pierś z kurczaka, szpinak, 2 kubki śmietany 30%, wegeta, pieprz, magi, przyprawa do kurczaka
    Ulubiony ser na wierzch zapiekanki.

Zapiekanka naleśnikowa ze szpinakiem i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyrobić ciasto na naleśniki i je usmażyć.
  • 2. Fileta kroimy w drobną kostkę i posypujemy przyprawą do kurczaka, podsmazamy. Dodajemy szpinak (może być mrożony). Na końcu dodajemy śmietankę, zagęszczamy sos mąka rozrobiona z wodą i przyprawiamy wegeta, pieprzem i magi.
  • 3. W naczyniu żaroodpornym układamy na dnie 1,5 naleśnika, na to dodajemy farsz i tak na przemian. Na wierzch posypujemy ulubiony ser i całość zapiekamy pod przykryciem 30 min w 180 stopniach.

Porady

Naleśniki powinny być grubsze. A farsz może być właściwie dowolny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.44 (176 ocen)

Zdobywca nagrody

Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem  i szpinakiem