Wątróbka z cebulą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię wątróbkę i dzielę się z Wami przepisem.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wątróbka z kurczaka: 1 kilogram
    - cebula (biała duża): 4 sztuki
    - sól,pieprz (do smaku): 1 łyżeczka
    - margaryna: 125 gramów
    - mąka: 4 łyżki

Wątróbka z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę dokładnie umyć i osuszyć, oprószyć przyprawami i mąką.Usmażyć na margarynie. Cebule obrać, pokroić w piórka.
    Margarynę rozgrzać na patelni, włożyć cebulę, zeszklić. Dodać wątróbkę i dusić 10 minut.

Komentarze

Podobne przepisy