Tarta z cebulą i serem pleśniowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Idealna do goście dzwonią że za chwilę staną na progu. Warto jedynie po posiłku podać wszystkim gumę do żucia :)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Op ciasta francuskiego
    6 cebul
    Op sera z niebieską pleśnią (użyłam 100 gramowego)
    Garść tartego żółtego sera
    Olej
    Tymianek, sól, pieprz

Tarta z cebulą i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w półplasterki. Smażymy na oleju do miękkości. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.
  • 2. Ciasto rozwijamy. Brzegi Zawijamy tworząc ranty. Na środek wykładamy cebulę i ser pleśniowy pokrojony w kostkę. Posypujemy żółtym serem.
  • 3. Tartę pieczemy ok10min w 220°C.

Porady

Raz do tarty dołożyłam gruszkę pokrojoną w plastry. Świetnie przełamuje smak cebuli i sera.

Komentarze

Podobne przepisy