Sznycle z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę pokroić w drobną kostkę, oprószyć solą i odstawić na 1 h aby zmiękła. Następnie wycisnąć z niej sok i dodać ją do mięsa mielonego. Cebulę drobno pokroić i również dodać do mięsa. Dodać jeszcze wyciśnięty przez praskę czosnek, jajka, kaszę manną, sól, pieprz i dobrze wymieszać ręką. Uformować z mięsa sznycle i obtoczyć ich w mące. Sznycle obsmażyć z obydwu stron na rozgrzanym oleju. Zagotować wodę z zielem angielskim i listkiem laurowym. Obsmażone sznycle przekładać do garnka z gorącą wodą. Dodać koncentrat i dusić ok. 1h. Doprawić so smaku solą i pieprzem. 2 łyżki mąki rozmieszać w pół szklanki wody. Dodać do sznycli i zagotować.
Komentarze