Sos do makaronu "spaghetti'

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szybki sos do zwykłego makaronu a także do makaronu spaghetti.Smaczny nie wymagający dużych umiejętności kucharskich:)

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • cebula - mała, 1 szt
    1 piętka dowolnej kiełbasy(zwyczajnej,podwawelskiej,toruńskiej)
    czosnek, 2 ząbki
    wegeta lub kucharek, 1 łyzeczka
    pieprz, do smaku
    sos pomidorowy z paczki (WINIARY), 1 szt
    koncentrat pomidorowy, ok 3-4 łyżki
    olej, 1 lyzka
    ziola prowansalskie, 1 łyżeczka

Sos do makaronu "spaghetti' - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę,olej rozgrzewamy i wrzucamy na niego cebulę, -kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli -czosnek drobno siekamy -do cebuli i kiełbasy wlewamy ok 0,5 litra wody i dodajemy wegete , pieprz,później dodajemy sos z paczki (wcześniej rozmieszany z odrobina wody), -jak wszystko sie zagotuje probujemy i dodajemy koncentrat ,czosnek,i zioła ,ewentualnie więcej wegety(można dodać sól) jeżeli jest za mało słone -wszystko gotować razem ok 5 minut Smacznego!!!

Komentarze

Podobne przepisy