Śledzie z rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jakiś czas temu odkryliśmy wędzone filety śledziowe. Są mega smaczne, a połączenie szalotek i rodzynków dodaje im dodatkowego, niesamowitego aromatu.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 filety śledzia wędzonego
    100 g rodzynek
    200 g szalotek
    1 łyżka miodu
    300 ml oleju z pestek winogron

Śledzie z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie z rodzynkami 1. Śledzie kroimy na kawałki.

    Rodzynki przez godzinę moczymy we wrzątku. Odcedzamy.

    Szalotki obieramy, kroimy w piórka.

    Wszystkie składniki mieszamy z miodem, przekładamy do naczynia (najlepiej do słoika), zalewamy olejem.

    Odstawiamy w chłodne miejsce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy