Śledzie z rodzynkami w pomidorach

4.47 (186 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

To danie przygotowuję na kolację wigilijną.

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag solonych śledzi
    15 dag rodzynków
    4 cebule
    słoiczek przecieru pomidorowego 20 dag
    ok 1/3 szklanki oleju
    sól himalajska do smaku
    pieprz  burbonese  do smaku
    1-2 łyżki miodu lipowego
Wystaw ocenę:

4.47 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sos pomidorowy

Śledzie z rodzynkami w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć, odcedzić i pokroić w małe romby. Cebulę obrać, pokroić w talarki. Rodzynki namoczyć kilka minut we wrzątku aby zmiękły. Na patelnie wlać olej, wrzucić cebulę i smażyć aż się zrumieni i zmięknie. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku miodem, solą i pieprzem. Dodać odsączone rodzynki i dusić kilka minut. Przestudzić. W salaterce układać warstwami, najpierw śledzie a na nie cebulę i tak do wyczerpania. Odstawić do lodówki najlepiej na cała noc. Przed podaniem można śledzie wymieszać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Rodzynki Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować