Sałatka meksykańska

0 (0 ocen)

  • 40 min

Banalnie prosta do wykonania. Sałatka łączy w sobie wyjątkowy smak kurczaka w curry, ananasa który nadaje jej słodyczy oraz czerwonej fasoli bogatej w białko. Idealna do grzanek, grilla, czy niedzielnego obiadu.

  • 40 min

Składniki:

  • Jedna podwójna pierś z kurczaka.
    2 stołowe łyżki curry
    1 puszka fasoli czerwonej
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka ananasa
    4 duże ogórki konserwowe
    2 łyzki stołowe majonezu

Sałatka meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw należy pokroić pierś w kostę. Następnie obtoczyć w curry i usmażyć. Później płukamy starannie fasole i czekamy aż obcieknie. To samo robimy z kukurydzą. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Ananasa odsączamy z soku i kroimy w grubą gostkę. Na koniec dodajemy majonez i mieszamy wszystkie składniki.

Porady

Nie mieszaj składników zanim kurczak dobrze nie ostygnie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy