Sałatka koperkowa z kalafiorem, białą fasolą i pomidorkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Do sałatki polecam tylko i wyłącznie świeży kalafior. Żadnych mrożonek- uczcie się na moich błędach.I nie oszczędzajcie koperku :)

  • 15 min

Składniki:

  • 1 kalafior
    1 puszka białej fasoli
    250 g pomidorków koktajlowych
    pęczek koperku
    oliwa
    2-3 ząbki czosnku
    sok z połowy cytryny
    sól, pieprz
    musztarda (opcjonalnie)

Sałatka koperkowa z kalafiorem, białą fasolą i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować dressing: połączyć ze sobą: oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany drobnoi koperek, sok z cytryny, sól, pieprz i ewentualnie musztardę do smaku.
    Kalafior ugotować al dente, albo tylko sparzyć wrzątkiem, ostudzić.
    Pomidorki pokroić na pół, fasolę odsączyć z zalewy.
    Do dużej miski przełożyć warzywa, polać dressingiem. Wymieszać i gotowe.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy