RYŻOTTO Z KURCZAKIEM TIKKA

0 (0 ocen)

  • 50 min

PYSZNE RYŻOTTO Z KURCZAKIEM TIKKA DLA KAŻDEGO SMAKOSZA.

  • 50 min

Składniki:

  • 1 Szklanka Ryżu Brązowego
    1 Filet pojedynczy z kurczaka
    1 Cebula czerwona
    2 ząbki czosnku
    1 Opakowanie przyprawy do kurczaka Tikka
    200 ml przecieru pomidorowego
    sól,pieprz
    1 Łyżka suszonej pietruszki i kopru oraz przyprawy kebab/gyros

Ryżotto z kurczakiem tikka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka myję oraz kroje w kostkę.
    Na rozgrzany olej wrzucam posiekaną cebulę wraz z posiekanym czosnkiem.
    Kiedy cebulka będzie lekko złotawa dodaję kurczaka. Dodaję 1 łyżkę przyprawy gyros. Smażę.
    Ryż gotuję tak by był lekko twardawy.
    Do kurczaka dodaję ryż a następnie 1 szklankę wody, przecier oraz przyprawy.
    Duszę ok 10 min.
    Podaję na gorąco.

Porady

dla 2 osób

Komentarze

Podobne przepisy