Roladki wieprzowe z żurawina i camembere

0 (0 ocen)

Roladki niezwykle smaczne. To jedno z naszych ulubionych dań. Żurawina z serem camembere stanowią niesamowite połączenie.

Składniki:

  • 4 plastry schabu wieprzowego
    10 dag żurawiny
    60 dag sera camembere
    pieprz
    kurkuma

Roladki wieprzowe z żurawina i camembere - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy, osuszamy i rozbijamy na cienkie kotlety. Przygotowane mięso, doprawiamy pieprzem i kurkumą.
  • 2. Układamy na mięsie żurawinę i po dwa plasterki sera camembere.
  • 3. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami.
    Roladki podlewamy wodą i dusimy je około godziny do uzyskania miękkości.

    Roladki można podawać z kaszą gryczaną oraz sosem grzybowym.

Porady

Żurawinę wcześniej można namoczyć w wodzie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy