Pieczone jabłka z przyprawami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Takie jabłka mogą być świetnym dodatkiem do pieczonego drobiu. Polecam.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jabłka
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    2 łyżeczki majeranku

Pieczone jabłka z przyprawami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczone jabłka z przyprawami 1. Do miski wlewamy wodę i sok z cytryny. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na połówki.
    Każdą połówkę jabłka kroimy na 4 - 5 części i wkładamy do miski z wodą i sokiem z cytryny.
    Blaszkę wykładamy folią aluminiową.
    Jabłka wyjmujemy z wody i przekładamy na sitko, odsączamy z wody.
    Do małej miseczki wsypujemy przyprawy, mieszamy.
    Jabłka przekładamy na papierowy ręcznik, osuszamy i wkładamy do miski, posypujemy przyprawami i wkładamy do blaszki.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni przez 50 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy