Pasta serowo-paprykowa.

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 15 min

Pyszna pasta do chlebka ,przepis znalazłam w starym zeszycie.

  • 2 godz. 15 min

Składniki:

  • 25 dag białego tłustego sera
    1 ogórek kiszony
    pół papryki czerwonej
    pół papryki żółtej lub zielonej
    trochę szczypiorku
    2 łyżki żelatyny
    sól do smaku

Pasta serowo-paprykowa. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuścić z odrobiną gorącej wody,przestudzić.
  • 2. Papryki i ogórka pokroić w kostkę,szczypiorek drobno posiekać.
  • 3. Ser utrzeć ,dodać tężejącą żelatynę i dokładnie wymieszać.
  • 4. Do sera dodać ogórki ,paprykę i szczypiorek,posolić.
  • 5. Całość przełożyć na folię aluminiową,uformować wałek,zawinąć i włożyć do lodówki na około 2 godziny do stężenia.

Porady

Podajemy z pieczywem ,najlepiej ciemnym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy