Panna cotta z musem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Idealne polaczenie slodkiego deseru z kwasnym musem.

  • 20 min

Składniki:

  • 3 łyzeczki zelatyny,
    1 cukier waniliowy,
    250 ml smietanki 30% lub 36%,
    250 ml mleka,
    80 g cukru,
    2 garscie porzeczek czerwonych,
    2-3 lyzki cukru.

Panna cotta z musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatyne zalac 2 łyzkami zimnej wody, odstawic na 5 minut.
    Smietanke, mleko, cukry wlac do garnka, zagotowac, odstawic z ognia.Daodac zelatyne i mieszac energicznie ok minuty az zelatyna calkowicie sie rozpusci.Mase przelac do 4 pucharkow lub foremek, po ostudzeniu wstawic do lodowki na 4-5 godzin.
    Porzeczki zmiksowac, przetrzec przez sitko, dodac cukier, wymieszac.Musem polac deser.

Notka redakcyjna

PPWS_06-2015

Komentarze

Podobne przepisy