muszle nadziewane brokułem i pieczarką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

sycący posiłek na obiad lub wczesna kolację.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • makaron muszle 20 szt
    pieczarki 30 dkg
    brokuł 1 szt
    ser żółty ( ostry) 200 gr
    sól do smaku
    pieprz
    olej do smażenia
    cebula 2 szt.

Muszle nadziewane brokułem i pieczarką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Muszle ugotować al dente( osolić wodę) .Ser zetrzeć na tarce ,pieczarki pokroić w plastry ,cebulę w kostkę podsmażyć na oleju dodać sól i pieprz.
    Brokuł ugotować ,pokroić w kostkę dodać do pieczarek ,doprawić .Muszle nadziewać farszem przełożyć do naczynia żaroodpornego posypać serem i piec 40 minut.Podawać na ciepło .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy