Kremowa polenta z miodem i prażonymi orzechami

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 3 osób

Gorąca polenta na śniadanie, pyszna, sycąca z pestkami dyni na podniesienie odporności i orzechami. Całość polana miodem.

  • 5 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszki kukurydzianej ekologicznej
    300 - 350 ml wody
    (1 łyżeczka masła ghee- opcjonalnie lub zwykłego)
    szczypta kurkumy
    szczypta mielonego kardamonu
    łyżka miodu
    orzechy dowolne
    trochę suszonej żurawiny
    szczypta soli himalajskiej
    skórka z pomarańczy

Kremowa polenta z miodem i prażonymi orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na wrzątek wsypać kaszkę ciągle mieszając trzepaczką, zmniejszyć ogień ( uwaga kaszka bardzo pryska na dużym ogniu, można się poparzyć) dodać sól himalajską i przyprawy , dodać masło gee. Wylać do miseczek, polać miodem i prażonymi orzechami, żurawiną i pestkami dyni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy