Gofry a'la Paulina

0 (0 ocen)

  • 30 min

są bardzo dobre i niezwykle chrupiące

  • 30 min

Składniki:

  • ciasto:
    6 jaj
    3 łyżki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 szklanki mleka
    2 szklanki mąki
    0,5 szklanki oleju
    dodatkowo:
    200 ml zimnego mleka
    1 opakowanie śmietany w proszku "Śnieżka"
    dżem truskawkowy

Gofry a'la paulina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać pozostałe składniki.
  • 2. Gofrownicę posmarować olejem i dobrze nagrzać. Ciasto wlewać porcjami i piec ok 5 minut każdą porcję.
  • 3. Ubić śmietanę tak jak jest to napisane na opakowaniu. Gotowe gofry posmarować dżemem i ozdobić bita śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy