Galaretki z masą w pucharkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Galaretki rozpuścić 2sztuki w 2 szklankach wody .
2.Margarynę z cukrem i jajkami ubić mikserem . Mleko podgrzać ażeby było ciepłe (nie zagotować).
3.Wodę rozrobić z żelatyną , dodać mleko .
4.Gdy masa będzie ubita wlać mleko i powoli serki danio.
5.Masę podzielić na 3 równe części.
6.Wylewać do pucharków warstwami.
7.Masa biała-> galaretka pomarańczowa-> masa biała-> galaretka zielona->masa biala->galaretka czerwona . Na wierzch wyszprycować śnieżke ubitą.
8.Serca z czekolady: czekolade rozpuścić w kąpieli wodnej . Na papierze pergamienie narysować serca i wylać na nie czekolade roztopioną wstawić do lodówki na 20minut.
9.Zastygniętą czekolade oderwać od papieru wbić w galaretki położyć wisienke na każdej po jednej i posypać posypką czekoladową.
Komentarze