Galaretki z masą w pucharkach

0 (0 ocen)

  • 60 min

Idealny deser żeby zaskoczyć gości i tych małych jak i dużych.

  • 60 min

Składniki:

  • 2galaretki zielone
    2galaretki czerwone
    2galaretki pomarańczowe
    3 jajka(2żółtka i 1 całe)
    0,5 szklanki cukru
    2 serki danio po 140g
    1szklanka mleka 3,2 %
    0,5szklanki wody ciepłej
    3łyżki żelatyny
    1 czekolada gorzka
    wiśnie kandyzowane
    posypka czekoladowa
    Dodatkowo:
    2śnieżki

Galaretki z masą w pucharkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Galaretki rozpuścić 2sztuki w 2 szklankach wody .
    2.Margarynę z cukrem i jajkami ubić mikserem . Mleko podgrzać ażeby było ciepłe (nie zagotować).
    3.Wodę rozrobić z żelatyną , dodać mleko .
    4.Gdy masa będzie ubita wlać mleko i powoli serki danio.
    5.Masę podzielić na 3 równe części.
    6.Wylewać do pucharków warstwami.
    7.Masa biała-> galaretka pomarańczowa-> masa biała-> galaretka zielona->masa biala->galaretka czerwona . Na wierzch wyszprycować śnieżke ubitą.
    8.Serca z czekolady: czekolade rozpuścić w kąpieli wodnej . Na papierze pergamienie narysować serca i wylać na nie czekolade roztopioną wstawić do lodówki na 20minut.
    9.Zastygniętą czekolade oderwać od papieru wbić w galaretki położyć wisienke na każdej po jednej i posypać posypką czekoladową.

Porady

Możemy zamiast serków danio użyć truskawkowych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy