TORT Z MASĄ Z GALARETKI

4.48 (173 ocen)

Tort upiekłam na urodziny brata.

Składniki:

  • Biszkopt: 1 szklanka mąki tortowej, 1 szklanka cukru, 6 jaj, 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

    Masa: 1 kostka masła, 15 dag cukru pudru, 1 galaretka ( dowolny kolor), 1 szklanka wrzącej wody
Wystaw ocenę:

4.48 (173 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Galaretki

Tort z masą z galaretki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier i dalej ubijać. Dodać żółtka oraz mąkę zmieszaną z proszkiem całość wymieszać. Ciasto wylać do natłuszczonej tortownicy i piec około 30 minut w temperaturze 170st.C Po upieczeniu wystudzić i przeciąć na pół, przełożyć masą. Trochę masy należy zostawić na wierzch i na boki ciasta. Udekorować według własnego uznania.
  • 2. Galaretkę rozpuścić w szklance wody, wystudzić. Utrzeć masło z cukrem, gdy galaretka lekko się ciągnie, wlewać cienkim strumieniem do masy i ucierać, aż wleje się całą.

Porady

Masę możemy używać do tortów, kruchych placków, babeczek, rurek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować