Frytki belgijskie

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Często korzystamy z gotowych, mrożonych frytek. Czasami tak łatwiej i szybciej. Pewnego razu zachciało nam się i co? Zamrażarka pełna, więc nie było mowy o takowych. Dobrze, że ziemniaki były, więc zrobiliśmy tak, jak zapamiętaliśmy z jakiegoś programu telewizyjnego. Petarda! Jutro powtórka.

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
    1 łyżka cukru
    ciepła woda
    1 litr oleju rzepakowego

Frytki belgijskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Frytki belgijskie 1. Ziemniaki obieramy, kroimy w grube słupki.
    W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier, przekładamy frytki i trzymamy w niej około godziny. Odcedzamy, osuszamy na papierowym ręczniku.
    Smażymy w głębokim oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy