Frytki belgijskie

5 (168 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Chwila rozpusty :)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżeczka soli
    olej rzepakowy do smażenia
    do smaku:
    sól, słodka papryka
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Frytki Dodatki

Frytki belgijskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i pokroić w grube słupki. Zagotować w garnku wodę z solą i cukrem. Pokrojone ziemniaki wrzucić na wrzątek na 5 minut. Odcedzić. Przestudzić, a następnie wrzucić na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor. Frytki wyciągać na ręcznik papierowy, a następnie wrzucić do miski, posypać przyprawami i dokładnie wymieszać. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować