1.Biszkopty: Bierzemy 4 jaja, oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno dodajemy 4 łyżki cukru, ubijamy na szklistą pianę, dodajemy żółtka, i po kolei stopniowo 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, barwnik niebieski, 4 łyżki mąki. Pieczemy na blaszce wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą 15 min w temp 180 stopni.
W taki sam sposób pieczemy kolejne biszkopty zmieniając jedynie barwniki: na zielony biszkopt (niebieski i zółty) i czerwony.
2.Masa:
galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szkl wody. 500ml śmietany ubijamy na sztywno dodajemy chłodną już galaretkę i barwnik żółty. Dokładnie mieszamy. Przekładamy biszkopty wcześniej na pączowane sokiem z pomarańczy.
Ubijamy pozostałą śmietanę z dodatkiem śnieżki i do sztywnej wlewany żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szkl wody. Posypujemy startą czekoladą,.
Komentarze