Zdrowa forma ciasta z dodatkami, idealne danie na wynos.
20 min
Dla 2 osób
Składniki:
forma tarty 24 cm
-160 g kaszy jaglanej
-3 jaja
-łyżka kakao
-dosłodzić wedle uznania
dodatki na 1 porcje do pudełka:
+200 g owoców (u mnie truskawka, a w drugim borówki)
+100 g twarogu chudego
+2 kostki gorzkiej czekolady
Ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę jaglaną gotujemy i studzimy. Jak ugotować, odsyłam tutaj.
2. Ostudzoną kaszę wrzucamy do blendera, dodajemy jaja, kakao, cukier/słodzik i miksujemy do powstania jednolitej konsystencji.
3. Na formę wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy masę i pieczemy 40-45 min w 170 stopniach.
Dodatki:
Owoce miksujemy z twarogiem (ewentualnie dosładzamy) na mus.
Komentarze