Ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Zdrowa forma ciasta z dodatkami, idealne danie na wynos.

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • forma tarty 24 cm
    -160 g kaszy jaglanej
    -3 jaja
    -łyżka kakao
    -dosłodzić wedle uznania
    dodatki na 1 porcje do pudełka:
    +200 g owoców (u mnie truskawka, a w drugim borówki)
    +100 g twarogu chudego
    +2 kostki gorzkiej czekolady

Ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną gotujemy i studzimy. Jak ugotować, odsyłam tutaj.
    2. Ostudzoną kaszę wrzucamy do blendera, dodajemy jaja, kakao, cukier/słodzik i miksujemy do powstania jednolitej konsystencji.
    3. Na formę wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy masę i pieczemy 40-45 min w 170 stopniach.
    Dodatki:
    Owoce miksujemy z twarogiem (ewentualnie dosładzamy) na mus.

Komentarze

Podobne przepisy