Ciasto z kaszy jaglanej jak u babci

4.74 (210 ocen)

Przepyszne ciasto z kaszy jaglanej przypominające smaki dzieciństwa. To jedno z tradycyjnych ciat mojej babci.

Składniki:

  • 2 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
    250 g tłustego twarogu
    2 jajka
    łyżka masła
    3 łyżki cukru pudru
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.74 (210 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z kaszy jaglanej jak u babci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowaną i przestudzoną kaszę mieszamy z twarogiem, jajkami i cukrem, dodajemy szczyptę soli i masło i wszystko dokładnie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 st. Masę przekładamy do keksówki wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 40 min. Ciasto wyjmujemy z formy i studzimy na kratce. Najlepiej smakuje po kilku godzinach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.25 (232 ocen)

Amoniaczki jak u babci

To może cię zainteresować