Chrupiący filet z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Przepis na smacznego kurczaka według przepisu Babci Stefci.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Filet z kurczaka podwójny 2 szt.
    Zupa cebulowa typu francuskiego 2 torebki
    Ziarna sezamu 2 łyżki
    Oliwa

Chrupiący filet z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, osuszyć i natrzeć zupą cebulową(1 zupa na podwójny filet), skropić oliwą i odstawić do lodówki na noc. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec do miękkości (około 40-45 minut), pod koniec pieczenia zdjąć folię, posypać sezamem i zrumienić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy