Bitki ze schabu po góralsku

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kotlety tradycyjne , meksykańskie każdemu się znudzą dlatego warto wypróbować coś innego.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • ½ kg kapusty kiszonej
    • 20 dag boczku wędzonego
    • 1 mała śmietana 18 %
    • Cebula
    • Sól
    • Pieprz
    • 1 łyżeczka majeranku
    • Olej do smażenia

Bitki ze schabu po góralsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Schab kroimy w plastry , rozbijamy .
    Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron oraz doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • mięso 2. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
  • boczek 3. Boczek drobno kroimy i obsmażamy na rozgrzanym oleju.
  • cebula 4. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę po czym dodajemy do boczku, prużymy.
  • kapusta 5. Kapustę kiszoną drobno kroimy i przekładamy do boczku.
  • majeranek 6. Dodajemy majeranek.
  • śmietana 7. Na koniec dodajemy śmietanę 2 minuty gotujemy i wykładamy na mięso.
  • potrawa 8. Zapiekamy 70 minut w 180˚C.
    Potrawa gotowa.
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy