Kotlety jaglane z płaszczykiem pieczarkowo-brokułowym

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Brokuły z pieczarkami i serem stanowią świetne połączenie smakowe. Kotlety z takimi dodatkami będą kulinarnym hitem.

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 pojedyńcze piersi z kurczaka średniej wielkości
    2 jajka
    Kilka łyżek mąki
    Około pół szklanki płatków jaglanych
    Przyprawa do mięsa drobiowego
    Składniki płaszczyka pieczarko-brokułowego:
    30-40 dag pieczarek
    Mały brokuł
    15 dag startego sera żółtego

Kotlety jaglane z płaszczykiem pieczarkowo-brokułowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozdziel na porcje i cienko rozbij. Jajka rozkłóć i wsyp do niej trochę przyprawy do mięsa drobiowego. Mąkę przesiej przez sitko. Mięso obtocz w mące, jajku i płatkach jaglanych. Smaż kotlety na lekko złoty kolor.
    Pieczarki obierz, pokrój i ugotuj. Brokuła umyj, podziel na różyczki i ugotuj.
    Kotlety ułóż w naczyniu żaroodpornym. Wyłóż na wierzch na przemian pieczarki i kawałki brokułów. Na koniec posyp całość serem. Zapiekaj około 15 minut w temperaturze 160 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy