Zupa ziemniaczana ‘Verdi’

0 (0 ocen)

  • 45 min

Zupa ziemniaczana ,tania i prosta

  • 45 min

Składniki:

  • · wywar warzywny 1,5 L
    · ziemniaki 5-6 szt
    · cebula
    · tłuszcz
    · ogórek konserwowy 2 szt
    · keczup 2 łyżki
    · mąka pszenna 2 łyżki
    · śmietana 18 proc 1/2 szkl
    · natka pietruszki
    · sól
    · pieprz
    · cukier

Zupa ziemniaczana ‘verdi’ - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem. Ugotować. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać pokrojone w półplasterki ogórki i keczup, dusić kilka minut. Następnie połączyć z ziemniakami i śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natka pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy