Zupa z fasoli

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Mój 1,5-roczny synek Wiktorek przepada za zupami. Najważniejsze w mojej kuchni jest to,aby danie było smaczne i zdrowe.

Składniki:

  • ● 1,5 szkl. czerwonej fasoli
    ● cebula
    ● 4 łyżki oliwy z oliwek
    ● 3 l wody
    ● mały koncentrat pomidorowy
    ● 5 dag startego żółtego sera
    ● pieprz
    ● sól
    ● posiekana natka
    pietruszki

Zupa z fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy i podsmażamy
    na 2 łyżkach oliwy, aż
    lekko zbrązowieje.
  • 2. Fasolę moczymy 10-12
    godzin. Osączamy, wlewamy
    świeżą wodę i gotujemy ok.
    godziny, aż będzie miękka.
  • 3. Do fasoli dodajemy cebulę,
    koncentrat, pozostałą oliwę.
    Doprawiamy do smaku.
    Mieszamy i miksujemy na
    gładki krem. Ponownie gotujemy
    ok. 10 minut. Gorącą
    zupę rozlewamy do talerzy,
    posypujemy serem i natką
    pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy