Mój 1,5-roczny synek Wiktorek przepada za zupami. Najważniejsze w mojej kuchni jest to,aby danie było smaczne i zdrowe.
Składniki:
● 1,5 szkl. czerwonej fasoli
● cebula
● 4 łyżki oliwy z oliwek
● 3 l wody
● mały koncentrat pomidorowy
● 5 dag startego żółtego sera
● pieprz
● sól
● posiekana natka
pietruszki
1.Cebulę kroimy i podsmażamy
na 2 łyżkach oliwy, aż
lekko zbrązowieje.
2.Fasolę moczymy 10-12
godzin. Osączamy, wlewamy
świeżą wodę i gotujemy ok.
godziny, aż będzie miękka.
3.Do fasoli dodajemy cebulę,
koncentrat, pozostałą oliwę.
Doprawiamy do smaku.
Mieszamy i miksujemy na
gładki krem. Ponownie gotujemy
ok. 10 minut. Gorącą
zupę rozlewamy do talerzy,
posypujemy serem i natką
pietruszki.
Komentarze