Zupa z czerwonej kapusty, z jabłkiem, boczkiem i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku, w którym przygotujemy zupę szklimy drobno posiekaną cebulę, na maśle.
Dodajemy kostki boczku, smażymy aż wytopi się tłuszcz z mięsa.
Dodajemy drobno posiekaną w piórka, czerwoną kapustę.
Dusimy ok. 15 minut (aż kapusta stanie się miękka) wraz z 2 łyżkami miodu.
Od czasu do czasu podlewamy odrobiną wody, żeby nic się nie przypaliło.
Zalewamy bulionem (mam nadzieję, że tym który sobie sami przygotowaliście:)), dodajemy liście laurowe, sól i sporo pieprzu (ja lubię jak jest trochę ostra od pieprzu).
Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłka, a także tak samo pokrojone ziemniaki.
Gotujemy ok. 15 minut.
Komentarze