Zupa rzodkiewkowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

W taki sam sposób można przygotować zupę z kalarepy.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 pęczki rzodkiewek
    4 ziemniaki
    2 dag masła
    1 l bulionu warzywnego
    100 ml śmietany 18-proc.
    garść posiekanej rzeżuchy

Zupa rzodkiewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa rzodkiewkowa 1. Ziemniaki obieramy i myjemy. Rzodkiewki myjemy, osuszamy i wraz z ziemniakami kroimy w małą kostkę. Dusimy na rozgrzanym maśle. Wlewamy
    bulion i gotujemy ok. 20 minut. Miksujemy.
  • Zupa rzodkiewkowa 2. Zupę wlewamy na talerze. Każdą porcję dekorujemy kleksem śmietany. Posypujemy rzeżuchą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Komentarze

Podobne przepisy