Zupa krem z selera naciowego

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bossko, lekko ,smacznie

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg selera naciowego
    1 łyżka masła
    1 l bulionu cielęcego
    20 g pasków grzybów mun
    100 g drobnego makaronu
    sól, pieprz

Zupa krem z selera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler kroimy w kostkę (natkę zostawiamy), podsmażamy na maśle, zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy 15 min, zestawiamy z ognia, lekko studzimy i miksujemy. Następnie dodajemy grzyby mun, gotujemy 10 min. Następnie wrzucamy makaron, gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką selera.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy