Zupa kalafiorowo-sojowa z marchewką

0 (0 ocen)

  • 10 min

bardzo pożywana i smaczna propozycja dla każdego:)

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:
    400 g mrożonego kalafiora
    ½ szklanki soi
    1,75 l rosołu
    1 ugotowana marchewka
    świeżo zmielony pieprz kolorowy

Zupa kalafiorowo-sojowa z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soję ( po uprzednim namoczeniu) gotujemy w osolonej wodzie około 2 godziny następnie rozcieramy blenderem.
  • 2. Kalafior wrzucamy do gorącego rosołu, gotujemy do miękkości, dodajemy soję i wszystko rozcieramy blenderem.
  • 3. Marchewkę kroimy w kostkę, wrzucamy do zupy, przyprawiamy i jeszcze chwilę gotujemy wszystko razem.

Porady

podajemy np. z makaronem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy