Zupa jabłkowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Chętnie próbuję potraw w różnych zakątkach Polski i świata. Gdy wracam do domu, przygotowuję je dla przyjaciół.

Składniki:

  • ● 75 dag kwaśnych jabłek
    ● łyżeczka skórki z cytryny
    ● 2 łyżki cukru
    ● łyżka mąki ziemniaczanej
    ● 4 sucharki

Zupa jabłkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myjemy, kroimy
    w ćwiartki (nie obieramy)
    i wykrawamy gniazda nasienne.
    Zalewamy szklanką
    wody i gotujemy do miękkości
    razem z cukrem i skórką
    z cytryny.
  • 2. Masę przecieramy przez
    sito. Wlewamy 2 szklanki
    wody, dodajemy mąkę ziemniaczaną
    i zagotowujemy.
  • 3. Gorącą zupę wlewamy do
    miseczek, dodajemy pokruszone
    sucharki i ewentualnie
    kleks bitej śmietany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_10-2009

Komentarze

Podobne przepisy