Żołądki z marchewką

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie uwielbiane przez moją rodzine.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - żołądki drobiowe: 0.5 kilograma
    - marchew pokrojona w kostkę: 4 sztuki
    - pęczek natki z pietruszki: 1 sztuka
    - pól kostki margaryny: 0.5 sztuki
    - przyprawy do smaku: 2 szczypty

Żołądki z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Etapy przygotowania
    Żołądki myjemy, wżucamy do garka dodajemy margaryne sól pieprz i gotujemy. Marchew myjemy strugamy i kroimy w kostkę, następnie dodajemy do gotujących się żołądków. Całość podlewamy szklanką wody i gotujemy na małym ognju około godziny, aż marchewka bedzie miekka. Potrawe nleży często przemieszać żeby się nie przypaliła i wrazie potrzeby podlać jeszce wodą. Kiedy marchewka sie ugotuj dodajemy natkę z pietruszki i wrazie potrzeby doprawiamy przyprawe. Żoładki podajemy z ziemniakami lub ryżem. Życze smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy