Trochę jogurtu, przypraw i mąki kukurydzianej i już pyszna i zdrowapotrawa ląduje na talerzu :) Polecam serdecznie:)
1 godz. 30 min
Składniki:
6 filetów rybnych
sól
pieprz
Marynata
Kubek jogurtu naturalnego
skórka z cytryny
sok z ½ cytryny
2łyżki świeżej mięty
3 -4 ząbki - czosnku
Czerwona ostra papryka wg uznania
Przyprawa do ryb wg uznania ja dałam ok. 2 łyżeczki
Złocisty mintaj - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy, osuszamy. Filety z obu stron solimy i przyprawiamy
świeżo zmielonym pieprzem. Odstawiamy na 30 min .
W jednym talerzu mieszamy jogurt naturalny z otartą skórką z cytryny ,
sokiem z cytryny , miętą , czosnkiem przeciśniętym przez praskę i
szczyptą ostrej papryki i przyprawy do ryb (można dodać więcej
zależy kto jak lubi ) wymieszać i sprawdzić smak można jeszcze
doprawić marynatę wg własnego uznania . . Do drugiego talerza wsypujemy
mąkę, Filety wkładamy do marynaty i odstawiamy na min 30 min do
lodówki następnie obtaczamy w mące kukurydzianej. Smażymy na złoty
kolor:)
Komentarze