Złociste naleśniki z ziołowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Ciasto naleśnikowe wyrabiamy wedle własnych preferencji, o ulubionej gęstości, zamiast wody można użyć mleka. Smażymy na dużej patelni w ilości odpowiedniej na obiad.
2. Na rozgrzanej patelni podsmażamy mięso, następnie dodajemy cebulę i przyprawy.
3. Kiedy mięso i cebula będą zarumienione, dodajemy kukurydzę, pomidora i paprykę i smażymy jeszcze ok. 5 min często mieszając.
4. Zawijamy naleśniki: na placku kładziemy plasterek sera i farsz (jak na zdjęciu). Składami boki do środka i zawijamy całość 2 razy.
5. Gotowe naleśniki podsmażamy na oliwie na złocisty kolor.
6. Podajemy z sałatką z dowolnych warzyw z sosem ziołowym
Komentarze