Złociste naleśniki dyniowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Złociste, dyniowe naleśniki które świetnie smakują z nutellą lub dżemem :)

  • 60 min

Składniki:

  • 300 ml pure z dyni (pieczonej w kawałkach)
    3 jajka
    500 ml mleka
    100 ml wody
    2 łyżki maki pszennej
    3 łyżki maki kukurydzianej
    szczypta mielonej kurkumy
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Złociste naleśniki dyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Do miski przełożyć pure z dyni, dodać mleko, wodę oraz jajka, rozmieszać lub zmiksować
  • ciasto 2. Potem dodać mąki, kurkumę i sol. Kurkuma nie tylko wzbogaci kolor naleśników, szczególnie jeśli nasza dynia nie jest z tych o bardzo pomarańczowym wnętrzu, ale rowniez podkreśli ich smak :).

    Ciasto lekko zamieszać i ewentualnie dodać więcej mąki pszennej.
    Jeśli ciasto będzie miało odpowiednią konsystencję, można je wlewać chochelką na dobrze rozgrzaną patelnię.
    Naleśniki smażymy z dwóch stron na złocisty kolor, moje zazwyczaj maja dookoła bardzo cieniutką i chrupiącą skórkę.
  • naleśnik dyniowy 3. Usmażone naleśniki podajemy w ulubiony sposób.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować