Zimowa botwinka.

0 (0 ocen)

  • 15 min

Mimo zimy mozna z dostepnych składników w sklepach zrobic pyszna botwinke.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 skrzydeka z kurczaka
    2 marchewki
    1 pietruszka
    2-3 opakowania botwinki (drobne listki)
    4 łyzki koncentratu barszczu czerwonego
    liść laurowy
    ziele angielskie
    uniwersalna przyprawa
    pieprz ziołowy
    sól
    3 łyzki smietany
    6 jajek

Zimowa botwinka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieso opłukac,zalac 2 litrami wody.Dodac obrane warzywa. oraz lisci ziele i gotowac do miekkośći.
  • 2. Następnie umyc botwinke ,pokroic drobno i dodac do zupy,Gotowac około 10 minut.Warzywa wyjac i pokroic w kostke.Dodac do zupy.Doprawic do smaku.Na koncu dodac koncentrat i smietane.Podawać z jajkami.

Porady

Koncentrat buraczany mozna zastapic 2 burakami startymi na grubych oczkach tarki.Wtedy Zupe nalezy gotowac na małym ogniu aby nie zrobiła sie szara.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy