Ziemniaki pieczone z łososiem i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Uwielbiam łososia i wymyślam rózne potrawy z tą smaczną rybą.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 duże ziemniaki
    10 dkg łososia surowego
    10 dkg szpinaku świeżego
    2 łyżeczki masła
    1 ząbek czosnku
    Olej
    Sól
    Pieprz
    1 łyżka nasion słonecznika

Ziemniaki pieczone z łososiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak umyć , /odłożyć kilka listków do dekoracji/ i udusić na 1 łyżeczce masła z zmiażdżonym ząbkiem czosnku.
    Ziemniaki umyć i ugotować w łupinkach w osolonej wodzie . Mają być niedogotowane.
    Łososia posypać solą i pieprzem i na chwile włożyć do wrzątku.
    Ziemniaki obrać ze skórki i wydrążyć środki.
    Do każdego ziemniaka włożyć trochę masła , na to porcję szpinaku i porcję łososia.
    Wstawić do piekarnika i piec w temp 180 st C około 30 minut.
    Słonecznik uprażyć na suchej patelni i posypać talerz ozdobiony liśćmi szpinaku.



Porady

Na wierzch potrawy można połozyć kawałek sera lub podawać z sosem czosnkowym

Komentarze

Podobne przepisy