Żeberka w miodzie

0 (0 ocen)

Mąż bardzo lubi żeberka, staram się więc, aby za każdym razem podać je trochę inaczej.

Składniki:

  • * 1,5 kg żeberek wieprzowych
    * 1 szklanka ketchupu
    * 3/4 szklanki oleju
    * 4 łyżki miodu
    * 2 łyżki sosu sojowego
    * 4 ząbki czosnku
    * 1 cebula
    * sól, pieprz
    * 1/2 łyżeczki chilli

Żeberka w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żeberka w miodzie 1. Wymieszaj ketchup z olejem, sosem sojowym i miodem. Do marynaty dodaj posiekaną cebulkę i roztarty czosnek. Dopraw chilli. Żeberka pokrój na mniejsze kawałki. Natrzyj mięso solidnie solą i pieprzem. Zalej marynatą i odstaw do lodówki na noc. Na drugi dzień mięso duś w rękawie w temperaturze 200 stopni półtorej godziny. Pod koniec duszenia rozetnij worek aby mięso się pięknie zarumieniło z wierzchu.

Komentarze

Podobne przepisy